Kan du ikke sove?

Alle kender det. Nogen gange kan man bare ikke sove. Det er super irriterende, man ligger og spilder sin tid, og man bliver stresset over morgendagen, og så kan man slet ikke sove. Der kan være mange forskellige grunde til ikke at kunne sove. Når du ikke kan sove, er det vigtigt ikke at gå i panik. Hvis det er noget der foregår over en længere periode, skal man måske gå til egen læge. Kan man ikke sove igennem en længere periode kan det ofte være et udtryk for stress. Du kan sikkert ikke sove dagen inden din eksamen. Det betyder dog ikke at du har stress, der kræver behandling. Næsten alle mennesker kan ikke sove op til store begivenheder der forbindes med stor spænding og nervøsitet. Man skal altid passe på med drage forhastede og de værste konklusioner, selvom dine tanker sikkert nemt kører ud af en tangent når du kan ikke sove.

Kan ikke sove når jeg gerne vil!

Alle kender det med at man store dele af sin dag kan føle sig meget træt, men så ikke kan falde i søvn når man ligger i sengen om aftenen. Fx kan man sidde oppe i skolen og være ved at falde i søvn, og bare drømme om at komme hjem i seng. Et vigtigt stikord her er søvnrytme. Hvis man har tendens til at være træt på de forkerte tidspunkter, er det ofte et udtryk for at man har en for ujævn døgnrytme. Kan du ikke sove når du skal, er det vigtigt at få stabiliseret denne døgnrytme.

Læs mere om:  Ferm Living – designer puder i særklasse

Kan du ikke sove skal du være forsigtig med sovemedicin

Man skal tænke sig godt om inden man begynder at medicinere sig ud af sine problemer. Kan du ikke sove, så snak med din egen læge inden.