Dækning med det blå sygesikringskort

For at undgå at sidde med store regninger, som man ikke kan få refunderet er det fornuftigt at gøre sig bekendt med reglerne for refusion og hvad det præcis er, at det blå sygesikring dækker inden man rejser ud i Europa.

EU-sygesikringskortet, det blå sygesikringskort dækker patientens udgifter til akut og nødvendig lægebehandling enten hos en praktiserede læge eller sygehusbehandling. Det blå sygesikringskort dækker både akut sygdom eller skade/tilskadekomst, men det dækker også det som borger.dk kalder behovsbestemt sygehjælp. Det er lægen, og lægen alene, der afgør hvorvidt behandlingen som patienten søger er berettiget til dækning i udlandet eller kan vente til hjemkomst i Danmark. Flere aspekter har indvirkning på beslutningen, men det handler blandt andet om hvor længe din rejse varer samt hvilken behandling der er tale om.

EU-sygesikringen, som det blå sygesikringskort giver dig dækker kun, hvis den pågældende behandler er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land som du befinder dig i. Det vil sige, er det er privat behandler er du normalt ikke dækket, hvis du søger dækning med EU-sygesikringen.

Det blå sygesikringskort er et kort der viser myndighederne og sundhedspersonalet i dit destinationsland, at du er EU borger og har de samme sundhedsrettigheder som de indboende borgere i landet. Dette betyder også, at hvis det er normalt i det land, som du befinder dig i, at borgerne betaler en lille del til behandleren og får resten dækket af deres offentlige sygesikring, er det også de vilkår, som du som feriegæst er dækket på med det blå sygesikringskort.

Inden du rejser ud og tager på ferie, er det vigtigt at bekendtgøre dig med reglerne for opstået sygdom. Er du rejsende til USA, som ligger uden for EU skal du have hjælp på en anden måde f.eks. så altid tjek forholdende for hjælp inden du rejser ud. Med det blå sygesikringskort når du langt, og der er hjælp at hente i de fleste tilfælde på ligefod med dine rettigheder i Danmark.